“Budva je Monte Karlo ovog dijela svijeta, ovdje se osjećam kao kod kuće i imam dodatnu odgovornost da budvanskoj publici svakog puta priredim drugačiji koncert, tako da i večeras možete da očekujete nešto potpuno novo” – najavio je Dino pred početak koncerta i održao obećanje. Bio je to koncert za pamćenje, počevši od lasera koji su parali hladni budvanski vazduh, preko vizuala koji su pratili svaki takt i pokret, pa do novih aranžmana, plesača, savršenih pratećih vokala, sve do samog Dina, veselog, raspoloženog za kontakt sa publikom, savršenog profesionalca koji je na sceni ostao preko dva sata i zaista “dao sve od sebe”, te uz raskošni vatromet uveo budvanske posjetioce većinom iz svih zemalja regiona i Crne Gore u Novu 2019. godinu, saopćeno je iz Turističke organizacije općine Budva.
 
U ponoć je Merlin poručio: “Svim dobrim ljudima želim sve najbolje, puno zdravlja, sreće i uspjeha u godini i godinama koje dolaze”, a njegova svjetska turneja „Hotel Nacional“, koju je u protekle četiri i po godine posjetilo preko 900 000 posjetilaca svečano se završila upravo novogodišnjim koncertom u Budvi.
 
Bio je to još jedan trijumf Dine Merlina, koji je ponovo iznenadio na najbolji mogući način i još jednom podignuo nivo muzičkog i produkcionog kvaliteta kakav zaslužuje javni doček u jednom od najatraktivnijih turističkih dragulja Jadrana. I ovog puta publika je sa sobom ponijela dio Merlinove čarolije koju će dugo pamtiti.