Koncert je realiziran kao svojevrsno putovanje od apokaliptične stvarnosti do nade pa je repertoarom novih i starih pjesama, nekih napisanih i prije tri desetljeća, Dino Merlin na svoj način reflektirao trenutna zbivanja u Bosni i Hercegovini i regiji. Migrantska kriza u našoj zemlji, tragedija koja je zadesila Hrvatsku, pandemija te nesigurna sutrašnjica obilježile su prethodnu godinu koja je donijela nadljudske izazove za migrante, žrtve zemljotresa, oboljele od korone - ali nas je bh. umjetnik svojim repertoarom podsjetio na ljubav i saosjećanje koji su uvijek dobar početak.

„Na ispraćaju godine koja je zaustavila i promijenila svijet, želim poručiti da ne smijemo gubiti nadu i da nije dovoljno samo vjerovati da dolaze bolji dani, naročito za one iza kojih su loši dani, mjeseci i godine - Mi moramo djelovati, marljivo radeći i pomažući drugima pomoći ćemo sebi da dočekamo bolje dane za sve. Sada više nego ikad moramo biti MI“, kaže Dino Merlin

Sam novogodišnji šou Dine Merlina je postavio nove standarde produkcije virtuelnih odnosno TV koncerata, a Merlin je otišao korak dalje opremajući repertoar novim video ruhom, kreirajući svaku pjesmu kao priču za sebe uz majstorsku realizaciju velikog tehničkog tima. Uz bh. kantautora i njegov bend, u šou su nastupili i gosti, a pjesma “Dođi", drugi singl sa novog albuma, duet sa Senidah je premijerno prikazan u okviru koncerta, a kasnije objavljen i na YouTube kanalu Dine Merlina. Sudeći po onome što smo čuli i vidjeli, pjesma “Dođi" će biti još jedan veliki hit, jedna od onih pjesama koja je došla da ostane. 

Novogodišnji koncert Dine Merlina „Mir svim dobrim ljudima“ u saradnji sa BH Telecom i Samsung bit će dostupan na platformi Moja TV do kraja marta.